Αυτή τη συνταγή του carrot cake που σερβίρει το Rose bakery στο Παρίσι, τη βρήκαμε και σας την παρουσιάζουμε. Δεν είναι δύσκολη. Οι παρασκευές είναι απλές, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες κατά γράμμα.

ΥΛΙΚΑ για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
4 αυγά
225 gr ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
9 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό
300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
150 gr ψιλοκομμένα καρύδια
Γλάσο
125 gr ανάλατο βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. δωματίου
250 gr τυρί κρέμα, σε θερμ. δωματίου
1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
50-75 gr ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.

Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα και ψήστε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.

Για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε το γλάσο με μια σπάτουλα.
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες (αν φυσικά προλάβει).
https://www.iefimerida.gr