Νόστιμο και "πλούσιο" χούμους με ταχίνι και σκόρδο
Συστατικά
1 kg ρεβίθια
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλ. χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κ. γλυκού πάπρικα
3 κ. σούπας ταχίνι
2 κ. σούπας κόλιανδρος
αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ρεβίθια, αφού τα έχεις «μουσκέψει» για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε τα βρασμένα ρεβίθια μέχρι να γίνουν πουρές.
Πρόσθεσε το ταχίνι, την πάπρικα, το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο, το πιπέρι και αλάτι και συνέχισε να «χτυπάς» τα υλικά στο μπλέντερ.
Πρόσθεσε τον κόλιανδρο και 1/4 της κούπας νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Σέρβιρε κρύο ή ζεστό με ψητές τορτίγιες και έξτρα ελαιόλαδο.

https://www.tlife.gr