Υλικά

1 κουτί (ή 250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive
90 γρ. βούτυρο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 μπανάνες ώριμες αλλά όχι πολύ μαλακές
σοκολάτα κουβερτούρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:

Βράζoυμε το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι κλειστό μέσα στο κουτί, μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 3 ώρες. Το νερό πρέπει να καλύπτει το κουτί και την κατσαρόλα την σκεπάζουμε με το καπάκι. Το νερό δεν χρειάζεται να βράζει πολύ έντονα αλλά να κοχλάζει απαλά μέσα στην κατσαρόλα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό από το βραστήρα.ζαχαρούχο γάλα στην κατσαρόλα
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.μπισκότα στο μούλτι
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά με το βούτυρο.μπισκότα αλεσμένα στο μούλτι και λιωμένο βούτυρο
Στρώνουμε αυτό το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ. ή σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού πατάμε απαλά τη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο.τριμμένο μπισκότο στο τσέρκιτριμμένο μπισκότο ως βάση
Ρίχνουμε το βρασμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια κ. σούπας κρέμα γάλακτος και με τον αυγοδάρτη ή με σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν παχύρευστη κρέμα.βρασμένο ζαχαρούχο και κρέμα γάλακτοςκρέμα τόφι από βρασμένο ζαχαρούχο γάλα
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και στρώνουμε τις μπανάνες πάνω στη βάση του γλυκού με το μπισκότο.μπανάνες κομμένες σε ροδέλεςμπανάνες σε ροδέλες στο ταψάκι
Πάνω από τις μπανάνες ρίχνουμε την κρέμα-καραμέλα που έχουμε ετοιμάσει με το ζαχαρούχο γάλα και βάζουμε ξανά το γλυκό μας στο ψυγείο.μπανάνες και κρέμα τόφι από ζαχαρούχο γάλα
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.κρέμα γάλακτος με άχνη ζάχαρη
Τρίβουμε την σοκολάτα στον τρίφτη από την χοντρή του πλευρά.
Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω από την κρέμα-καραμέλα και στο τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα