Πεντανόστιμη γαλατόπιτα με ζαχαρούχο γάλα!
Λαχταριστή και πανεύκολη!

Υλικά
Για την κρέμα:

1 κουτί (397 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
4 ποτήρια νερό
3 αυγά
λίγο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ (3 κουταλίες) κορν φλάουρ
50 γρ. (4 κουταλιές σούπας) βούτυρο ανάλατο
½ κ.γ. βανίλια
Για την καραμέλα στο πυρεξ:

20 γρ. (1 κουταλιά) βούτυρο ανάλατο
¼ ποτήρι καστανή ζάχαρη
Για επικάλυψη της κρέμας:

1 αυγό
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
γαλατόπιτα

Για γαρνίρισμα:

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
¼ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, 4 ποτήρια νερό, 3 αυγά, 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, λίγο αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού, 30 γρ κορν φλάουρ
και ανακατεύουμε με σύρμα να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια.
Αλοίφουμε με βούτυρο ένα ορθογώνιο πυρεξ. Το τοποθετούμε στο φούρνο στους 175o C και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει ο βούτυρος.
Όταν λιώσει, πασπαλίζουμε με 1/2 ποτήρι καστανή ζάχαρη.
Αδειάζουμε την κρέμα στο βουτυρομένο – καραμελωμένο πυρεξ.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ένα αυγό μαζί με μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές νερό.
Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά από πάνω. Ανάβουμε τις αντιστάσεις και το ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα από πάνω.
Έτοιμη η γαλατόπιτα!

Αν πάλι προτιμάτε κάτι αλμυρό, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη θεϊκή τυρόπιτα με μαντζουράνα!

Πηγή: kasarolla.online

https://www.athensmagazine.gr/