Τα σημερινά τρουφάκια είναι τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

350 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

½ φλυτζανιού νιφάδες βρώμης

Χυμός από 2 πορτοκάλια

2 φλούδες πορτοκαλιού

1 φλυτζάνι καρυδόψιχα

¼ κ.γλ. κανέλα

2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Βάζουμε τους χουρμάδες σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό και τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 6 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά το μίγμα στο μίξερ και όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο, τη βρώμη, την κανέλα, το λικέρ και τη καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.

Ύστερα βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα τρουφάκια. Εάν θέλουμε τα καλύπτουμε με ξηρούς καρπούς, καρύδα, κακάο ή ό,τι άλλο θέλουμε.

www.thecookierookie.com