Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι.

1 ποτηρι ζεστο νερο,
1 ποτηρι ζεστο σπορελαιο,
1 ποτηρι γαλα νηστισιμο ζεστο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
7 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
λιγο αλατι,
μυρωδικα (κακουλε-μαχλεπι- μαστιχα σκονη),
900 γραμμαρια αλευρι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε στο μπολ το γαλα -το νερο-το σπορελαιο- την μαγια και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο!
Ριχνουμε την ζαχαρη-αλατι-μυρωδικα και ανακατευουμε 1 λεπτο!
Τελος προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε εαν χρειαστει λιγο ακομα προσθετουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο κοβουμε κομματια αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες ισου μεγεθους!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Στην συνεχεια κανουμε ολες τις μπαλες κορδονια και ανα.δυο φτιαχνουμε το τσουρεκακι και το τοποθετουμε στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με γαλα νηστισιμο και τα ψηνουμε στους 180 βσθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυα τα τσουρεκάκια με καυτό σιρόπι

https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/