Λίγο η ακρίβεια, λίγο περισσότερο οι influencers που έκαναν μόδα τον πλάστη και τις φωτογραφίες με αλεύρια κάπως παραπάνω η στροφή στην διατροφική συμπεριφορά μεγάλου μέρους του κοινού παγκοσμίως προς το χειροποίητο, έκαναν το ψωμί πρωταγωνιστή στις περισσότερες κουζίνες σήμερα. Η νέα τάση θέλει ακόμα και τους νέους να φτιάχνουν ψωμί στο σπίτι.

Βρήκαμε την πιο βασική και ταυτόχρονα απλή συνταγή για να μπορέσεις να ανταποκριθείς ακόμα και αν είσαι αρχάριος αλλά και μία λαχταριστή εκδοχή χειροποίητου ψωμιού με ελιές και λιαστή ντομάτα.

Η αλήθεια είναι, πως πέραν της μόδας, κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα ζεστό ξεροψημένο μυρωδάτο ψωμί που βγαίνει αχνίζοντας από τον φούρνο της κουζίνας του.

Δείτε το video της παρασκευής λευκού απλού ψωμιού:

Θα χρειαστείτε: 3 κούπες ζεστό νερό, 4 κσ. ελαιόλαδο, 3 κσ. ενεργή ξερή μαγιά, 1/2 κούπα ζάχαρη, 3 κσ. αλάτι, 8 κούπες αλεύρι για ψωμί

Δείτε το video για μια ιδέα ελιόψωμου με λιαστή ντομάτα:

 

Θα χρειαστείτε: 500γρ. σκληρό λευκό αλεύρι, 7γρ. ξερή μαγιά, 2 κσ. αλάτι, 2 κσ. ελαιόλαδο, 300ml νερό, 75γρ. μαύρες ελιές, 50γρ. λιαστές ντομάτες

Read more at: https://parallaximag>