Ένα πιάτο σουπιές με σπανάκι είναι πικάντικο, νόστιμο και απολαυστικό όπως και να το δει κανείς.

Υλικά
5 σουπιές
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
2 ποτήρια του κρασιού, ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε λωρίδες και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να μαραθούν τα λαχανικά
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40’ λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά
Πηγή: iefimerida.gr