Συστατικά
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό άγρια μανιτάρια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γρ. κρασί λευκό
1.500 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
200 γρ. ρύζι γλασέ
αλάτι
πιπέρι
1 μαρούλι
1/4 ματσάκι άνηθο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, + έξτρα, για το σερβίρισμα
1 λεμόνι, σε φέτες, για το σερβίρισμα
παξιμάδια, για το σερβίρισμα
χυμό, από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.
Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά μανιτάρια αντί για άγρια.