Υλικά για 2 τσουρέκια!!

550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά η 3 φακελάκια ξερή μαγιά των 8 γραμμαρίων το ένα!!!
170 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια,
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαχλέπι,
1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα σε σκόνη,
1 κουταλιά του γλυκού
κοφτή αλάτι.!!
1 αυγό
250 γραμμάρια χλιαρό γάλα
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκαλι
λίγα αμύγδαλα φιλε για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα.!!

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μιξερ τα υγρά υλικά, δηλαδή ξεκινάμε πρώτα χτυπώντας το αυγό στη συνέχεια ρίχνουμε χλιαρό το γάλα τη μάγια το βούτυρο, τα μυρωδικά, το αλεύρι κοσκινισμένο !!
Ζυμώνουμε καλά!
Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς ίσα να ζεστάνει λίγο κλείνουμε το φούρνο και βάζουμε εκεί το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει, στην συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα σε ταψί αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα στη μέση για να μην μας κολλήσουν και περιμένουμε πάλι να φουσκώσουν αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα και μέσα στο φούρνο!

Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αντιστάσεις περίπου 20 λεπτά (Ανάλογα το φούρνο)
Είναι πολύ σημαντικό να μην κάψετε το γάλα γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιάς και δεν θα φουσκώσουν.

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδεςhttps://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/