Vegan / νηστίσιμες εξαιρετικές τρούφες σοκολάτας με raspberries πολύ εύκολες

Απολαύστε σοκολατένιες τρούφες με υφή brownie και άρωμα σμέουρου! Εύκολη και γρήγορη συνταγή για περίπου 20-25 κομμάτια (χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά).

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

2 φλιτζάνια ακατέργαστα κάσιους,
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια χουρμάδες (απύρηνους)
1/2 φλιτζάνι γάλα (καρύδας ή αμυγδάλου)
1 φλιτζάνι σκόνη κακάου
300 γρ. περίπου μαύρη σοκολάτα (72%), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
1-2 κουταλιές της σούπας παγωμένα αποξηραμένα raspberries (σμέουρα)

ΟΔΗΓΙΕΣ:


1. Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) σε ταψί.

2. Σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, ρίχνετε τα κάσιους ώστε να θρυμματιστούν. Προσθέστε το αλάτι, τους χουρμάδες, το γάλα και τη σκόνη κακάου – συνεχίστε το ανακάτεμα για να ‘δέσουν’ τα συστατικά.

3. Πλάθετε τρούφες με τα χέρια σε ομοιόμορφο μέγεθος – περίπου στο μέγεθος μπάλας γκολφ – και τις τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα και στη συνέχεια στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

4. Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε τα αποξηραμένα σμέουρα σε σακουλάκι που κλείνει και με έναν πλάστη ή μια πλευρά από ένα ποτήρι, τα σπάζετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφήστε τα στην άκρη για γαρνιτούρα.

5. Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε τη σοκολάτα.

6. Καρφώνοντας με ένα πιρούνι, βυθίζετε κάθε τρούφα στη λιωμένη σοκολάτα, μετά την τοποθετείτε στη λαδόκολλα και την πασπαλίζετε αμέσως με τη σκόνη σμέουρου.

7. Αφήνετε τις τρούφες να στεγνώσουν και βάζετε στο ψυγείο. Για να τις σερβίρετε αφήστε τες τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σε θερμοκρασία δωματίου.

Λία Μαλλίδου – Μαλέσσα

https://www.thessalonikiartsandculture.gr