Το πιο αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού, τα και πεντανόστιμα...

Υλικά

8 ντομάτες

1 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλ. ρύζι για γεμιστά

1 φλ. ελαιόλαδο

¼ φλ. σταφίδες

¼ φλ. κουκουνάρι

¼ φλ. άνηθο

Εκτέλεση

Κόβουμε την κορυφή της κάθε ντομάτας σχηματίζοντας μικρά καπάκια. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό και κρατάμε ένα φλιτζάνι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τον άνηθο, το εσωτερικό από τις ντομάτες και 2 φλ. νερό. Βάζουμε καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν γεμίσουμε τις ντομάτες. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε. Τις καλύπτουμε με το καπάκι τους, προσθέτουμε ¾ φλ. νερό και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Πηγή φωτογραφίας: www.themediterraneandish.com

https://jenny.gr/