Αγαπάτε τη λαζάνια; Σας αρέσει το φιστίκι; Τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την κλασική συνταγή για λαζάνια.

Υλικά

1 λίτρο ζεστό γάλα

100 γρ βούτυρο

100 γρ αλεύρι

12 φρέσκα φύλλα λαζάνια

200 γρ μπέικον

200 γρ τυρί μοτσαρέλα

250 γρ τυρί προβολόνε

Ξύσμα από ένα λεμόνι

150 γρ φιστίκια

40 γρ παρμεζάνα

50 ml ελαιόλαδο

3 φύλλα βασιλικού

2 κ. σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε αργά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα φιστίκια χωρίς το κέλυφος, μαζί με το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το βασιλικό, λίγο νερό και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το πέστο φιστικιού στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα στρώμα μπεσαμέλ και στη συνέχεια στρώνουμε τα λαζάνια μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε από πάνω μπεσαμέλ και προσθέτουμε το τυρί προβολόνε κομμένο σε κύβους και τη μοτασαρέλα. Απλώνουμε το μπέικον και 1 κ. σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά, τελειώνοντας με ένα στρώμα λαζάνια, μπεσαμέλ και ψιλοκομμένα φιστίκια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20/25 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: https://altacucina.co/