Ανακαλύψαμε μια δροσιστική τάρτα τυριού χωρίς ψήσιμο που αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι.

Αέρινη. Θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας και θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να σας ευγνωμονούν.

Υλικά:

180 gr μπισκότα βρώμης τύπου digestive
80 gr βούτυρο
250 gr mascarpone
250 gr τυρί τύπου Quark ή φρέσκο τυρόπηγμα
350 gr τυρί τύπου Philadelphia
150 gr άχνη ζάχαρη
Το ξύσμα ενός λεμονιού
Τον χυμό ενός λάιμ
3 φύλλα ζελατίνας
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή ζεστό γάλα
1 μάνγκο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φρούτο του πάθους ή μαρακουγιά
4 κουταλιές καραμέλα γάλακτος ή μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα για γαρνιτούρα

Eκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε και προσθέτουμε τα ήδη τεμαχισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε μία φόρμα (δεν είναι απαραίτητο να ξεμοντάρεται) βάζουμε τα μπισκότα και τα πιέζουμε με ένα κουτάλι έως ότου αποκτήσουμε μια βάση πολύ συμπαγή και ομοιογενή.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε πολύ κρύο νερό.
Χτυπάμε τα τρία είδη τυριών με την άχνη ζάχαρη. Όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του λάιμ.
Διαλύουμε σ’ ένα ποτήρι την ζελατίνα που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει σε δύο κουταλιές από κρέμα γάλακτος ή ζεστό γάλα. Προσθέτουμε τρεις κουταλιές από το μείγμα με το τυρί και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα.
Καλύπτουμε με φιλμ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Στη συνέχεια, βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, ζεσταίνουμε ελαφρώς την καραμέλα γάλακτος και την περιχύνουμε.
Συνοδεύουμε με μάνγκο σε κομμάτια, ανακατεμένα με πολτό από μαρακουγιά και ένα κουταλάκι ζάχαρη, ή οποιαδήποτε μαρμελάδα μας αρέσει.

https://www.bovary.gr/