Τσιζκεικ με γιαούρτι και πτι μπερ σε 5’, με λίγα απλά υλικά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για την ωραιότερη παραλλαγή του αγαπημένου cheesecake!

Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο πτι μπερ (ή 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά)
125 γραμ. βούτυρο

Για την κρέμα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό ( 2x 200 γραμ.)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα (2 x 410 γραμ.)
2 κουτιά φυτική σαντιγί (2 x 250 γραμ.)
1 κάψουλα βανίλιας (ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας)

Για το γαρνίρισμα
1 μαρμελάδα της αρεσκείας σας
διάφορα φρούτα

Εκτέλεση
Για το τσιζκεικ με γιαούρτι και πτι μπερ, θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι να λιώσει. Ανακατεύουμε τα δύο υλικά να ενωθούν καλά και στρώνουμε σε ένα 24άρι ταψάκι τη βάση του cheesecake.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκεικ με γιαούρτι.

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί μόνη της να πάρει λίγο όγκο και στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα μας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν παγώσει καλά, στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.

τσιζκεικ με γιαούρτι και πτι μπερ συνταγη cheesecake

Μυστικά για το ωραιότερο cheesecake με γιαούρτι
Μην κόψετε το cheesecake αν δεν σταθεροποιηθεί η κρέμα του.

Είναι πολύ εύκολη συνταγή αλλά θέλει χρόνο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Μπορείτε να γαρνίρετε το έτοιμο cheesecake με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα ή και με φρέσκα κόκκινα φρούτα, ή και τα δύο.

Μπορείτε να σερβίρετε το τσιζκεικ και με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας.