Το επιδόρπιο που το όνομά του σημαίνει «λευκή κυρία» σερβίρεται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αμερική με διάφορα ονόματα.

Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
500γρ. παγωτό βανίλια
μερικά μπισκοτάκια langue de chat
Για τη σάλτσα της σοκολάτας
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας γάλα

Διαδικασία
Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, το τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η σάλτσα της σοκολάτας.

Σερβίρετε από μία μπάλα παγωτού βανίλια σε ένα μπολ και περιχύνετε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμείτε με μπισκοτάκια langue de chat και σερβίρετε αμέσως!

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

https://www.olivemagazine.gr/