Υλικά

6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανιλιες
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
3/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
3 φλ. γάλα χλιαρό
ξύσμα από 2 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Ξεκινάω χτυπώντας τα ασπράδια μου με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Αφήνω στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατεψει και να ασπρίσει. Προσθέτω τους κρόκους έναν έναν και τις βανιλιες.
Στη συνέχεια προσθέτω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά ( ξεκινάω με το αλεύρι)
Τέλος ρίχνω και το ξύσμα λεμονιού.
Με μια μαριζ ενσωματώνω με απαλές κινησεις τη μαρέγκα μου στο μείγμα των αβγών.
Το μάγμα μου θα είναι κρεμώδης και ελαφρώς αραιό.
Απλώνω μια λαδόκολλα σε ταψάκι διαστάσεων 25*35 και απλώνω το μείγμα.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου
50 με 60 λεπτά.
Σερβίρω με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/