2 πακέτα σφολιατίνια

1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουρ

3 κουταλιές σούπας αλεύρι

4 αυγά

2 βανίλιες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

200 ml κρέμα γάλακτος

Λίγη ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Για ένα ταψάκι 25Χ30 εκατοστά

Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε στο μίγμα των αυγών λίγο από το γάλα που έχει βράσει και ανακατεύοντας συνεχώς το μεταφέρετε στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά , μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Σκεπάστε με μια ζελατίνα ακριβώς πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μη πιάσει κρούστα και αφήστε την να κρυώσει εντελώς.

Στρώστε σε ένα ταψάκι μακρόστενο ή ένα πυρέξ, μια στρώση σφολιατίνια και από πάνω τη μισή κρέμα. Σκεπάστε με άλλη μια στρώση , την υπόλοιπη κρέμα και τελειώστε με σφολιατίνια.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε σφικτή σαντιγί και απλώστε την από πάνω. Θρυμματίστε και 4-5 σφολιατίνια και πασπαλίστε το γλυκό. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.