Ένα δροσερό, ζουμερό, γρήγορο και νόστιμο γλυκό με ινδοκάρυδο! Είναι οικονομικό και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!


Γρήγορο και ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο
Για το γλυκό με ινδοκάρυδο θα χρειαστείτε
Υλικά για το παντεσπάνι

2 ‏αβγά
200 ml ‏γάλα
100 ml ‏λάδι
100 γρ. ‏ζάχαρη
200 γρ. ‏αλεύρι
1 κ.γ. ‏baking powder
2 κ.σ. ‏κακάο
Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο ‏γάλα
1 ποτήρι ‏ζάχαρη
6 κ.σ. ‏σιμιγδάλι λεπτό
200 γρ. ‏ινδοκάρυδο
40 γρ. προαιρετικά ‏λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα και στην συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν .

Αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο.

Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει.

Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατέψετε με το χέρι ή με το μίξερ.

Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου.

Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο(τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι).

Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνετε όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

https://www.foodmaniacs.gr/

Tags: