Για το παγωτό παρφέ με πραλίνα θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏γάλα
50 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
100 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρ. ‏κρόκοι αυγών
2 κάψουλες ‏βανιλλίνη
50 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
10 γρ. ‏φύλλα ζελατίνας
100 γρ. ‏πραλίνα της αρεσκείας σας
450 γρ. ‏σαντιγί (κρέμα γάλακτος μισοχτυπημένη)
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να ζεσταθούν ελαφρώς.
Προσθέτετε μέσα στην λεκάνη τους κρόκους των αυγών, τα 50 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύετε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Μόλις τα υλικά της κατσαρόλας φτάσουν περίπου τους 50 C (μετράμε την θερμοκρασία με το θερμόμετρο για τα τρόφιμα) τα ρίχνετε μέσα στα υλικά που βρίσκονται μέσα στην λεκάνη και ανακατεύετε με το σύρμα.
Επανατοποθετείτεε όλα τα υλικά της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με μια μαρίζ συνεχώς.

Τοποθετείτε το θερμόμετρο για τα τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα και μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 82 C , αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας (που τα έχετε από πριν μαλακώσει σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά). Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσουν. Σουρώνετε όλο το μείγμα και προσθέτετε την πραλίνα. Ανακατεύετε με το σύρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Τέλος προσθέτετε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλου του μίγματος. Τοποθετείτε για 5 ώρες στην κατάψυξη.
Σερβίρετε σε σκεύος της αρεσκείας μας.

https://www.foodmaniacs.gr/