Υλικά
Για τη ζύμη:
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
90 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί ρικότα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης που θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
Τη μεταφέρουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 3-4 χιλ. και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τυχόν περισσεύματα ζύμης.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ρικότα μαζί με την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα καθώς και το ξύσμα λεμονιού.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα (θα είναι αρκετά υδαρής) πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε την τάρτα για 1 ώρα περίπου στο κατώτερο 1/3 του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού τη σερβίρουμε.

https://theonewithallthetastes.com/