Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη
Γράφτηκε από την Τίνα Αντωνίου 

Υλικά 

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και στο τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας, προκειμένου να γίνει ομοιογενές χυλός.
Ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ή ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο της.
Καλή σας όρεξη!!!

 

Tips: Το πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση και είναι λιγότερο ή περισσότερο αρωματικό ανάλογα με την ποικιλία και την ποιότητα. Κάποια ελαφριά πικρή γεύση που παρατηρείται μερικές φορές οφείλεται σε ποσότητα αιθέριου ελαίου που έχει εισχωρήσει στη σάρκα. 

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr