Εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες)

Υλικά Συνταγής
1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200 γραμ)
1 πρέζα αλάτι
9 κ.σ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε καρεδάκια (135 γραμ.)
4-5 κ.σ. παγωμένο νερό
Προαιρετικά
διάφορα μυρωδικά

Εκτέλεση
Η εύκολη ζύμη χωρίς αυγό για αλμυρή τάρτα, είναι για εσάς που δεν σας αρέσει να ζυγίζετε υλικά και θέλετε εύκολες λύσεις. Θα δουλέψουµε τη ζύµη στον κάδο του µίξερ µε τους κόφτες.

Τοποθετούµε στον κάδο το αλεύρι κοσκινισµένο, το αλάτι και το βούτυρο. Χρησιµοποιούµε τη διακοπτόµενη λειτουργία του µίξερ για λίγα δευτερόλεπτα, µέχρι τα υλικά να µοιάζουν σαν βρεγµένη άµµος. Προσθέτουµε το κρύο νερό, µε διακοπτόµενη λειτουργία του µίξερ (όχι συνεχές χτύπηµα).

Μόλις αρχίσει να οµογενοποιείται το µείγµα, το βγάζουµε σε αλευρωµένη επιφάνεια και το ενώνουµε µε τα χέρια σε µπάλα. Προσοχή, δεν ζυµώνουµε πολύ γιατί το αλεύρι θα απορροφήσει πολύ βούτυρο και θα γίνει σκληρή και τραχιά η ζύµη όταν ψηθεί.

Ελαφρά πατάµε την µπάλα ζύµης να πλατύνει σε δίσκο πάχους 3 εκ. Την τυλίγουµε µε µεµβράνη και την αφήνουµε στο ψυγείο τουλάχιστον για 45΄. Ψήνουµε όπως στη βασική ζύμη για τάρτες.

Γίνεται 1 φύλλο για ταρτιέρα 26 ή 28 εκ.

https://www.argiro.gr/