Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για παγωτό σύκο;
1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Μία κουταλιά της σούπας βανίλια
Μία κούπα κρέμα γάλακτος
Μία κούπα ζαχαρούχο γάλα
15 σύκα
Τα βήματα για τη συνταγή του παγωτού είναι:
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε και τα κόβουμε στη μέση. Αφού τα κόψουμε, τα λιώνουμε, πιέζοντας τα με ένα κουτάλι.
Έπειτα τα προσθέτουμε μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε καλά!
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά – σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά που ρίξαμε στο μπολ προσθέτουμε τα λιωμένα σύκα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να πάρει το χρώμα των σύκων.
Βάζουμε στον κατάψυξη το μείγμα μας για περίπου μιάμιση ώρα για να παγώσει.
Μετά το πέρας της μιάμισης ώρα, βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και ξαναχτυπάμε για περίπου πέντε λεπτά το μείγμα μας για να πάρει κρεμώδη υφή.
Έχοντας πάρει κρεμώδη υφή το μείγμα μας, το μεταφέρουμε από το μπολ σε ένα σκεύος της προτίμησης μας.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο! Σερβίρουμε συνοδεύοντας το με ό,τι σιρόπι θέλουμε. Μπορούμε να το φάμε και σκέτο, αλλά γούστα είναι αυτά.