Υλικά
170 γρ. Κινόα Fytro
450 ml γάλα φρέσκο πλήρης
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. Ζάχαρη Καστανή Fytro
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε από το ζελέ το οποίο φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το αφήνουμε μέσα στο μπολ να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με 3 φλιτζάνια νερό και την βράζουμε για 10 λεπτά. Την σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 400 ml γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την μισοβρασμένη κινόα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από το χείλος του ποτηριού. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε το κρύο ζελέ απογεμίζοντας τα ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.Σερβίρουμε με φρέσκιες φράουλες.

https://fytro.com.gr/