Το κέικ πατάτας με μελιτζάνα και τυρί είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

800 γρ. πατάτες

2 αυγά

100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. καπνιστό κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας

1 μελιτζάνα

350 σάλτσα ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλαδάκι βασιλικού

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με λάδι και μια σκελίδα σκόρδου μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας με λίγο λάδι, μια σκελίδα σκόρδο και μερικά φύλλα βασιλικού και τη μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε σε ένα μπολ. Ύστερα προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας τα αυγά και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί προσθέτουμε το μισό μίγμα με τις πατάτες και από πάνω καλύπτουμε με τις μισές μελιτζάνες, με μερικές κουταλιές της σούπας από σάλτσα ντομάτας, στη συνέχεια προσθέτουμε μερικές τις φέτες από το κίτρινο τυρί και την τριμμένη παρμεζάνα.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τελειώνουμε με τα τυριά. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it .

https://jenny.gr/