Υλικά
Για τη ζύμη :
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ βούτηρο παγωμένο σε καρέ κομματάκια
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ κρύο νερό ή γάλα

Για την κρέμα :
9 κ.σ κόρν - φλάουρ
5 φλιτζάνες γάλα
3 αυγά
1 1/4 ζάχαρη κρυσταλική
2 βανίλιες

Για τη σαντυγί :
1 μόρφατ
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1/2 κ.σ κονιάκ ή βανίλια
Φρούτα εποχής

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και κάνουμε τη ζύμη μας.Σε ενα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια γουβίτσα και προσθέτουμε τα κομματάκια βουτηρο παγωμένο,κατόπιν το αλάτι,τη ζάχαρη το νερό ή το γάλα και αρχίζουμε και ενώνουμε σιγα - σιγά τη ζύμη με το χέρι μας στη συνέχεια προσθέτουμε και το ένα αυγό και ανακατεύουμε τη ζυμη όχι πολύ ίσα να μαζευτεί η ζύμη στο χέρι μας (δεν την ταλαιπωρούμε πολύ) την τυλίγουμε με μεμβράνη,τη βάζουμε ψυγείο για οσο μείνει ώσπου να ετοιμάσουμε τις κρέμες μας.
Σε μία κατσαρόλα πανω σε φωτιά βαζουμε το γάλα το κόρν - φλάουρ, το βούτηρο,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά - σιγά. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπόλ και ρίχνουμε απο το μίγμα 2 κουταλιές μέσα στα αυγά,ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα,με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να μας δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανά διαστημάτα ανακατεύουμε μη μας κάνει πάνω πέτσα η κρέμα.
Τώρα αφού εχει παγώσει η ζύμη την αφαιρούμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε πανω σέ έναν πάγκο σε φύλλο ίσα για να καλύψουμε την ταρτιέρα μας μέγεθος 30 νούμερο.

Αφού την ανοίξουμε την τοποθετούμε πανω στην ταρτιέρα και την πατάμε στα τοιχώματα να πάρει το σχήμα αυλακωτό,την τρυπάμε παντου μέσα στον πάτο με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε πανω στη ζύμη λαδόκολα με όσπρια και ψήνουμε για 15 λεπτά στους180 βαθμούς κελσίου.

Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολα και ξαναψήνουμε για άλλα 15 λεπτά(σύνολο θα ψηθεί 30 ')
Αφήνουμε να κρυώσει και όσο κρυώνει η ζύμη ετοιμάζουμε τη σαντυγί.

Χτυπαμε παγωμένη τη μόρφατ που την έχουμε βάλει στο ψυγείο και προσθέτουμε και ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές *και μισή κουταλιά κονιάκ ή μία βανίλια.Χτυπάμε να αφρατέψει να σταθεί και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει

Όταν είναι έτοιμη ενώνουμε μέσα στην πατισερί τις δύο κρέμες μαζί και παίρνουμε τη ζύμη και στρωνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μεσα στην τάρτα.
Στολίζουμε με διάφορα φρούτα *κυρίως εποχής. Τη βαζουμε ψυγείο και σερβίρουμε! Καλή Επυτυχία!!! 

Ιωάννα Δεληγιάννη https://cookpad.com/