Πεντανόστιμο, αφράτο κέικ με πορτοκάλι και σοκολατένια απόλαυση!

Υλικά

300 γραμμάρια αλεύρι 

150 ml νερό

100 ml χυμό πορτοκάλι (περίπου 2 πορτοκάλια)

150 γρ. ζάχαρη

125 γρ. κουβερτούρα

30 ml σπορέλαιο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, το λάδι και το χυμό πορτοκάλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι στο κέντρο και προσθέτουμε τα υγρά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μια κατσαρολίτσα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά. Όταν κρυώσει ελαφρώς την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα.

Ανακατεύουμε το μίγμα και το ρίχνουμε σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.ithttps://jenny.gr/