Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό για όλες τις ώρες; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. 

Αναλυτικότερα:

– 2 αυγά
– 2 βανίλιες
– Μισό ποτήρι σπορέλαιο των 200 ml
– 1 ποτήρι γάλα των 200 ml
– 120 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ καρύδας
– 17 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρινάπ
– 3 κουταλιές της σούπας καρύδα

Εκτέλεση συνταγής
– Βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες στο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα.
– Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά.
– Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.
– Συνεχίζουμε να ρίχνουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά-σιγά.
– Ρίχνουμε την καρύδα και το λικέρ και 2 κουταλιές αλεύρι.
– Θέλουμε το μείγμα να γίνει έτσι όταν το ρίχνουμε με το κουτάλι να πέφτει αργά.
– Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά το πυρέξ ή το ταψί μας.
– Ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Το μείγμα είναι προθερμασμένο με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά (σ.σ. φυσικά αυτό βρίσκεται σε αναλογία με τον φούρνο).
– Μόλις το βγάζουμε σε ένα μπολ έχουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και με ένα πινέλο, το αλείφουμε πολύ καλά.
– Τέλος, πασπαλίζουμε το κέικ, με καρύδα! Εάν δεν έχετε λικέρ, δεν βάζετε.
https://www.enimerotiko.gr/s.

Tags: