Αφράτο και σοκολατένιο με επίσης σοκολατένια σάλτσα, αυτό το κέικ θα κάνει πολύ χαρούμενους τους αμετανόητους εραστές της σοκολάτας.

Υλικά 

Για το κέϊκ:
380 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. αλεύρι μαλακό
6 αυγά
110 γρ. βούτυρο
165 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
45 γρ. κακάο
30 ml ηλιέλαιο
120 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα

Για το γλάσο σοκολάτας:
250 ml κρέμα γάλακτος 35%
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. κοφτή μέλι


Εκτέλεση 

Για το κέϊκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κακάο και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ανακατεύετε με σύρμα ή με το μίξερ χειρός. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μείγμα του κακάο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Αδειάζετε το τελικό μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 25×35εκ. Εάν δεν έχετε αντικολλητικό, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα σας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε. Ψήνετε το κέικ για περίπου 40-45 λεπτά.

Για το γλάσο σοκολάτας: Σε μπεν-μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Αφού βγάλετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με το γλάσο της σοκολάτας.