Σούπα από παντζάρι και γλυκοπατάτα με φέτα
Τι χρειαζόμαστε

2 παντζάρια κομμένα σε μικρά κυβάκια

3 γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 κούπες ζωμό λαχανικών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φέτα τριμμένη

Τι κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-7 λεπτά ώσπου να καραμελώσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη (ώσπου να ροδίσει).

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη φέτα) και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν το παντζάρι και η γλυκοπατάτα.

Ρίχνουμε τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) ή τα χτυπάμε στο σκεύος μας με ένα ραβδομπλέντερ ώσπου η σούπα μας να γίνει βελουτέ. Αφήνουμε τη σούπα λίγο ακόμη στη φωτιά να ζεσταθεί και τη σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ή μια κουταλιά γιαούρτι και φρεσκοκομμένα μυρωδικά ή κολοκυθοπόσπορο.

Πηγή: pickuplimes.com, https://www.mama365.gr/