Υλικά

Για τα ρεβίθια

400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα
1 φύλλο δάφνης
Για τη σαλάτα

2 πιπεριές κέρατο, σε μέτρια καρέ
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
2 ντομάτες, σε καρέ
1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη δάφνη. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης

https://www.gastronomos.gr/