Οι κρέπες είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας, ιδιαίτερα όταν ετοιμάζονται στον φούρνο με σπανάκι, ρικότα και κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

Για τις κρέπες

2 αυγά

150 γρ. αλεύρι

300 ml γάλα

Για τη γέμιση

Κρόκο από 1 αυγό

300 γρ. σπανάκι

350 γρ. ρικότα

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Σάλτσα ντομάτας

Μπεσαμέλ


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αργά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα χωρίς σβώλους.

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μια κουτάλα από τη ζύμη της κρέπας. Μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη για κρέπες.

Για τη γέμιση ρίχνουμε σε ένα μπολτη ρικότα, τον κρόκο ενός αυγού, το σπανάκι και, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύομε καλά το μείγμα. Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με τη γέμιση και τις κλείνουμε.

Βάζουμε τις κρέπες σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μερικές κουταλιές μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 10/15 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it

https://jenny.gr/