Η σημερινή συνταγή είναι από τις αγαπημένες μας γι αυτό και ανυπομονούμε να σας τη δείξουμε αλλά και να τη φτιάξουμε.

Υλικά

700 γρ. σφολιάτα

5 κρεμμύδια

Αλάτι-πιπέρι

300 γρ. φέτα

Για τη μπεσαμέλ

1 κ.σ αλεύρι

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι γάλα

Αλάτι και μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Σε άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ ρίχνοντας πρώτα το ελαιόλαδο με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ την προσθέτουμε στα κρεμμύδια και στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα ταψί βάζουμε το ένα φύλο σφολιάτας, κόβουμε το φύλο που εξέχει και τρυπάμε παντού. Έπειτα προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλο σφολιάτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.bbc.co.uk/food/recipes

https://jenny.gr/