Σολομός στο τηγάνι με υπέροχη σάλτσα, έτοιμος μέσα σε 7 λεπτά
Το μυστικό για το τέλειο ψήσιμο!

Με πλούσια γεύση, πρωτεΐνες και Ω3 λιπαρά, ο σολομός είναι ένα απ’ τα πιο δημοφιλή ψάρια, πεντανόστιμος και πολύ εύκολο να τον μαγειρέψεις. Αν βιάζεσαι, όμως, και δεν θέλεις να κάνεις μια συνταγή που να περιλαμβάνει φούρνο, ο σολομός στο τηγάνι είναι μια τέλεια λύση!

Μια πλούσια μαρινάδα- σάλτσα απογειώνει το αποτέλεσμα, ενώ το συνοδευτικό το αφήνουμε πάνω σου. Συνδυάζεται τέλεια με κουσκούς, κινόα, λαχανικά ή κάποιον πουρέ της επιλογής σου.

Τα υλικά της συνταγής:
2 φιλέτα σολομού
Αλατοπίπερο
Πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γλ. αποξηραμένα κρεμμύδια
3-4 κ.σ. βαλσάμικο με μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μια πρέζα καστανή ζάχαρη
Σολομός και πέστο κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό!

Πώς θα φτιάξεις τον σολομό;
Όλα ξεκινούν απ’ το σωστό μαρινάρισμα. Βάζουμε όλα τα συστατικά σ’ ένα μπολ και αλείφουμε τα φιλέτα σολομού.
Αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά, αναλόγως με τον χρόνο μας. Ιδανικά είναι τα 15-20 λεπτά, αλλά και με λιγότερο χρόνο θα γίνει σούπερ η συνταγή.
Αφού περάσει ο χρόνος του μαριναρίσματος, βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί, μειώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού στο μισό.
Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι και τα αφήνουμε απ’ την κάθε πλευρά να ψηθούν για 3-4 λεπτά. Εάν ο σολομός έχει πέτσα στη μια πλευρά, αφήνουμε λίγα παραπάνω λεπτά στη μια πλευρά και λιγότερο στην άλλη για να γίνει τραγανή εάν θέλουμε. (Πχ 3 λεπτά στην πλευρά χωρίς πέτσα και 4 λεπτά στην πλευρά με την πέτσα, ξεκινώντας το ψήσιμο απ’ την πλευρά με την πέτσα).
Στο τέλος, λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά και σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη μαρινάδα- σάλτσα που έχει περισσέψει.
Απολαμβάνουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας!
Tip! Με τους χρόνους ψησίματος που δώσαμε παραπάνω καταφέρνουμε ο σολομός μας να έχει ψηθεί, αλλά παράλληλα να παραμείνει τρυφερός και ζουμερός μέσα.