Η εποχή για σούπες έφτασε - Και αυτή εδώ η χορτόσουπα µε λευκά φασόλια, σέσκουλα και λαχανικά εποχής είναι ό,τι πρέπει, σούπερ θρεπτική και νόστιµη!

Υλικά για 4-5 άτοµα

1 πράσο

100 γρ. σελινόριζα

1 µεγάλο καρότο

1 µατσάκι σέσκουλα

40 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένο

150 γρ. λευκά φασόλια, βρασµένα

1 φύλλο δάφνης

2-3 κλωναράκια µαϊντανό

1.300 ml ζωµό λαχανικών

1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά = λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα

χυμό λεμονιού, για το σερβίρισμα

αλάτι, µαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουµε το πράσο, τη σελινόριζα, το καρότο σε οµοιόµορφα κοµµάτια και χοντροκόβουµε τα σέσκουλα.

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν για 1΄. Προσθέτουμε τα φασόλια και όλα τα λαχανικά, εκτός από τα σέσκουλα και σοτάρουμε για 2΄.

Ρίχνουμε τη δάφνη, τον µαϊντανό, τον ζωµό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και βράζουµε τη χορτόσουπα για 35΄.

Τραβάµε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουµε τα σέσκουλα, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε για 10΄.

Σερβίρουµε τη σούπα µε λεµόνι, αν θέλουµε, και πασπαλίζουµε µε επιπλέον πάπρικα.

https://www.protothema.gr/