Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα νόστιμο, αφράτο, κλασσικό κέικ βανίλια.

Μερίδες: 10-12, Χρόνος Προετοιμασίας: 10′, Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά

500 γρ. Φαρίν Απ
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
400 γρ. ζάχαρη λευκή
4 αυγά
250 ml γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Βούτυρο και αλεύρι για το φορμάρισμα
Άχνη Ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε έναν κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 4-5λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3. Κλείνουμε το μίξερ, βάζουμε στον κάδο το αλεύρι, το ξύσμα και τις βανίλιες και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ενιαία και αφράτη ζύμη.

4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασσική στρογγυλή φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει υγρό, ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.

6. Αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως για περίπου 30-40 λεπτά.

7. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Πηγή: www.madameginger.com

https://www.govastileto.gr/