Συστατικά

400 γρ. φασόλια, από βραδύς
4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
4 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε ροδέλες
200 ml ντοματοπολτός
4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
200 ml νερό
2 κύβοι λαχανικών
2 κρεμμύδια, λιωμένα
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Από το προηγούμενο βράδυ, βγάζεις τα φασόλια σε κρύο νερό και την επόμενη ημέρα τα στραγγίζεις.
Μεταφέρεις τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με νερό και μετά από 15 λεπτά, αδειάζετε το νερό.
Γεμίζεις την κατσαρόλα με φρέσκο νερό και μόλις βράσει, προσθέτεις τα φασόλια, τα ψιλοκομμένα λαχανικά σου και τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τον ντοματοπελτέ και τους κύβους λαχανικών, ανακατεύοντας πολύ καλά. Αφήνεις τη φασολάδα σου να βράσει για ακόμα 20 λεπτά.
Μοιράζεις σε μπολάκια και απολαμβάνεις!