Υλικά Συνταγής
1 φλ. λάδι
1 φλ. μπύρα
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ.)
Για το σιρόπι
1 φλ. μέλι
2 φλ. νερό
Για το γαρνίρισμα
καρύδια (μέτρια κοπανισμένα)

Εκτέλεση
Για τα εύκολα μελομακάρονα με μπύρα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.

Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄. Όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.