Υλικά για 6 άτομα
6 μήλα (κατά προτίμηση κόκκινα)
230 γρ. κρεμώδες τυρί
1/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1κ.γ. βανίλια
1 αβγό
1κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα:
σάλτα καραμέλας
πεκάν ή καρύδια (κομμένα στα δύο)
μπισκότα ή κράκερς θρυμματισμένα
Τρόπος Παρασκευής
Αφού πλύνουμε καλά τα μήλα, με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τον πυρήνα, τους σπόρους και μέρος της ψίχας των μήλων.
Σε μπολ ρίχνουμε το κρεμώδες τυρί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα και το αβγό και αναμειγνύουμε.
Γεμίζουμε με το μείγμα cheesecake κάθε μήλο, φροντίζοντας να καλύπτουμε περίπου τα 2/3.
Βάζουμε τα γεμιστά μήλα σε λαμαρίνα ή ταψί, προσέχοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσουν (1-3 ώρες). Στη συνέχεια, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το σερβίρισμα: Διακοσμούμε την επιφάνειά τους με πεκάν ή καρύδια, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα ή γαρνίρουμε με σάλτσα καραμέλας. Όπως και να΄χει είναι σκέτη γλύκα!