ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σπρέι μαγειρικής (ή βούτυρο ή λάδι για να απλώσεις στη φόρμα ή το ταψί)

1 φλ. βούτυρο, μαλακό

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη, κι επιπλέον για γαρνιτούρα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 μεγάλα αυγά

3/4 φλ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 λεμόνι, κομμένο σε μικρές φέτες, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° και χρησιμοποιείς ένα ταψί 9x13 που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Πώς θα φτιάξεις την κρούστα: Στην κουζινομηχανή MUM5 χτυπάς μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, ελαφρύ, αέρινο μείγμα και να αποκτήσει μια άσπρη όψη χιονιού. Προσθέτεις αλεύρι και ζάχαρη άχνη και χτυπάς ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνεις τη ζύμη στο ταψί και πιέζεις για να στρωθεί ομοιόμορφα. Ψήνεις μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς, 20 έως 25 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις στο ταψί να κρυώσει για 30 λεπτά.

Πώς θα φτιάξεις τη γέμιση: με τη βοήθεια της κουζινομηχανής MUM5, χτυπάς τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Τώρα, μπορείς να ζυγίζεις τα υλικά απευθείας μέσα στον κάδο της MUM5. Αυτό διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εκτέλεση των συνταγών, καθώς δεν χρειάζεσαι ζυγαριά ή άλλο μπολ, για να μετρήσεις τις ποσότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς, επίσης, να τα ζυγίζεις απευθείας μέσα στα διαθέσιμα δοχεία της, όπως -για παράδειγμα- στο μπλέντερ της, πέρα από μέσα στον κάδο. Κατόπιν, ρίχνεις τη γέμιση πάνω στην ψημένη βάση, ξαναβάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις μέχρι το μείγμα να γίνει σταθερό, περίπου 25 λεπτά.

Αφαιρείς από τον φούρνο και το βάζεις στο ψυγείο, 3 έως 4 ώρες (τουλάχιστον). Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα γαρνίρεις με ζάχαρη άχνη και φέτες λεμονιού..https://bakingstories.gr/