Η ψητή κολοκύθα φέρνει μια γεύση από καραμέλα που συνδυάζεται τέλεια με την οξύτητα της φέτας και το άρωμα της ελιάς. Πασπαλίζουμε με φρέσκo θυμάρι αλλά αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δενδρολίβανο ή ρίγανη.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 2 - 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 40 λεπτά

Υλικά

400 γρ κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

3 - 5 κ.σ. ελαιόλαδο

8 φύλλα για πίτα

50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

θυμάρι

12 μαύρες ελιές της επιλογής μας χωρίς κουκούτσι, κομμένες στην μέση

1 κ.σ. μέλι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ′ ένα ταψί βάζουμε την κολοκύθα.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Αλλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ώστε τα υλικά μας να πάνε παντού.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Σ′ ένα δεύτερο ταψί απλώνουμε μια λαδόκολα.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τα φύλλα της πίτας ακανόνιστα, το ένα πάνω από το άλλο, σε σχήμα αστεριού.

Αδειάζουμε την κολοκύθα που έχουμε ψήσει στο κέντρο. Θέλουμε να έχει απόσταση από τις άκρες περίπου 4cm (εκατοστά).

Τρίβουμε από πάνω την φέτα, θυμάρι, τις ελιές και το μέλι.

Διπλώνουμε γυρώ γύρω το φύλλο και μ′ ένα πινέλο το περνάμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα μας για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Tip

Συνοδεύουμε την τάρτα μας με πράσινη σαλάτα.

Σε περίπτωση που δεν μας αρέσει η κολοκύθα μπορούμε να μαγειρέψουμε την συνταγή μας με κολοκυθάκια, ντομάτα ή σπαράγγια.

Πηγή: Redonline https://www.huffingtonpost.gr/

Tags: