Νόστιμα, ευπαρουσίαστα σοκολατάκια σε 2 διαφορετικά είδη, με μπισκότα και λίγα υλικά. Εύκολα, χωρίς πολύ κόπο και εξοπλισμό, δημιουργείς ένα κέρασμα για τις στιγμές που χρειάζεσαι να κεράσεις ή να απολαύσεις ένα γλυκό σε ατομικό μέγεθος.
Τα πρώτα με όλη τη γεύση του αγαπημένου σου μπισκότου, καλυμμένο από πλούσια στρώση σοκολάτας που σπάει και γεμίζει το στόμα με αυτή.
Τα δεύτερα παντρεύουν τα μπισκότα με τα φιστίκια και ολοκληρώνονται με επικάλυψη λευκής γλυκιάς σοκολάτας.
Και τα δύο μαζί σε ένα κέρασμα, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό!

Σοκολατάκια με μπισκότα (15 κομμάτια):
200 γρ μπισκότα τύπου μιράντα ή πτιν-μπερ ή digestive
90 γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ κουβερτούρα γάλακτος
1 κγ βούτυρο
1 μπισκότο για γαρνίρισμα προαιρετικά
Σοκολατάκια με φιστίκια και λευκή σοκολάτα (20 κομμάτια):
150 γρ μπισκότα τύπου μιράντα ή πτιν-μπερ ή digestive
80 γρ φιστίκια αράπικα ψημένα, ξεφλουδισμένα
150 γρ φυστικοβούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ λευκή κουβερτούρα
1 μπισκότο για γαρνίρισμα προαιρετικά

Οδηγίες
Για τα σοκολατάκια με σοκολάτα βάζω στον πολυκόφτη τα μπισκότα και τα θρυμματίζω ( είτε σε μια σακούλα κατάψυξης και τα χτυπάω με τον πλάστη να γίνουν σκόνη).
Προσθέτω την κρέμα τυρί και τα αλέθω όλα μαζί δημιουργώντας ένα σφιχτό μείγμα που πλάθεται (αν δεν χρησιμοποιήσω πολυκόφτη τα ανακατεύω πολύ καλά σε ένα μπολ).
Παίρνω 1 κγ (15-20 γρ ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε) από το μείγμα, το συμπιέζω και το πλάθω σε μπαλίτσα.
Το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα, σε επίπεδη επιφάνεια και συνεχίζω με τα υπόλοιπα όμοια.
Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν και να κρυώσουν.
Ψιλοκόβω την κουβερτούρα, τη βάζω σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και τα λιώνω είτε στα μικροκύματα (σκεπάζω με μεμβράνη και τα λιώνω σε δόσεις) είτε σε μπεν μαρί (βάζοντας το πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με 1 εκ νερό, που σιγοβράζει, χωρίς τα το ακουπάει το μπολ).
Ανακατεύω να ενωθούν καλά η σοκολάτα με το βούτυρο και με δύο πιρούνια παίρνω μια-μια τις μπαλίτσες, τις βουτάω στη σοκολάτα, τις γυρίζω να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές, στραγγίζω να φύγει η περίσσεια και τις ακουμπάω πάνω στη λαδόκολλα.
Όταν έχω φτιάξει 5-6 κομμάτια, πασπαλίζω από πάνω τους λίγο τριμμένο μπισκότο να κολλήσει στη σοκολάτα.
Τα αφήνω να στεγνώσουν τελείως είτε σε θερμοκρασία δωματίου (αν δεν έχει ζέστη) είτε στο ψυγείο για 10 λεπτά και τα βάζω σε χάρτινες θήκες και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Για τα σοκολατάκια με φιστίκι και λευκή σοκολάτα βάζω στον πολυκόφτη τα μπισκότα και τα θρυμματίζω ( είτε σε μια σακούλα κατάψυξης και τα χτυπάω με τον πλάστη να γίνουν σκόνη).
Αλέθω τα φιστίκια να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύω με τα μπισκότα.
Προσθέτω το φυστικοβούτυρο και ανακατεύω μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα και να πλάθεται.
Όμοια παίρνω 1 κγ (15-20 γρ ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε) από το μείγμα, το συμπιέζω και το πλάθω σε μπαλίτσα.
Το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα, σε επίπεδη επιφάνεια και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν και να κρυώσουν.
Ψιλοκόβω τη λευκή σοκολάτα, τη βάζω σε ένα μπολ και τη λιώνω είτε στα μικροκύματα (σκεπάζω με μεμβράνη και τα λιώνω σε δόσεις) είτε σε μπεν μαρί (βάζοντας το πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με 1 εκ νερό, που σιγοβράζει, χωρίς τα το ακουπάει το μπολ).
Με δύο πιρούνια παίρνω μια-μια τις μπαλίτσες, τις βουτάω στη σοκολάτα, τις γυρίζω να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές, στραγγίζω να φύγει η περίσσεια και τις ακουμπάω πάνω στη λαδόκολλα.
Όταν έχω φτιάξει 5-6 κομμάτια, πασπαλίζω από πάνω τους λίγο τριμμένο μπισκότο να κολλήσει στη σοκολάτα.
Τα αφήνω να στεγνώσουν τελείως είτε σε θερμοκρασία δωματίου (αν δεν έχει ζέστη) είτε στο ψυγείο για 10 λεπτά και τα βάζω σε χάρτινες θήκες και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.https://paxxi.gr/