Υλικά

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
2/3 κούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
680 γρ. λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ τα 3 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Βάζουμε στο μπολ το κακάο. Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος.
Ανακατεύουμε το αλεύρι,τη σόδα και το αλάτι σε καθαρό δοχείο. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το κακάο. Ανακατεύουμε με το χέρι,ίσα να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα. Βάζουμε κουταλιές σε ταψί,σε απόσταση μεταξύ τους,γιατί απλώνουν πολύ! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,για 15 λεπτά. Τα μπισκότα όταν βγουν από το φούρνο,είναι πολύ μαλακά όσο στέκονται,όμως στερεοποιούνται.

ΣΗΜ:Η συνταγή δίνει περίπου 60 μπισκοτάκια μπορούν όμως άνετα να μοιραστούν τα υλικά στο μισό.
magyreuontas.blogspot.gr