μία πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσουν.

Υλικά (για 6 άτομα):

500 γρ. κοχυλάκια
350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλ. ελιές Καλαμών χοντροκομμένες
200 γρ. χαλούμι σε μικρούς κύβους
½ φλ. κρασί λευκό
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ. σ. δυόσμο φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Φτιάξε πρώτα τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και ρίξε το κρεμμύδι να σοταριστεί για 3-4 λεπτά και να γυαλίσει. Πρόσθεσε τις ντομάτες και τις ελιές και σβήσε με το κρασί και το ξίδι. Αλατοπιπέρωσε και σιγόβρασε για 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα στράγγιξέ τα και κράτα 3-4 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό.
3. Πρόσθεσε στη σάλτσα το χαλούμι και δυνάμωσε τη θερμοκρασία, ανακάτεψε για 2-3 λεπτά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά μαζί με τον ζωμό που κρατήσες και τον δυόσμο.

Ανακάτεψε πολύ καλά με δυο κουτάλες έτσι ώστε η σάλτσα να πιάσει παντού στα ζυμαρικά. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

formamag.gr