Σήμερα φτιάξτε μία διαφορετική συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα αντζούγιας!

Υλικά (για 4 άτομα):

400 γρ. πένες
1 κονσέρβα 50 γρ. αντζούγιες σε λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τσίλι
350 γρ. μπρόκολο κομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία:

Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε το λάδι της κονσέρβας και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε τις αντζούγιες και το σκόρδο, κόβοντας τις αντζούγιες κομματάκια με μία ξύλινη σπάτουλα καθώς μαγειρεύονται. Μαγειρεύετε μέχρι οι αντζούγιες να λιώσουν. Προσθέτετε το τσίλι και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να γίνει το μίγμα. 2’ πριν οι πένες βράσουν, ρίχνετε μέσα το μπρόκολο. Τα αφήνετε για 2’ και στη συνέχεια τα στραγγίζετε, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό. Βάζετε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με το μίγμα της αντζούγιας και ανακατεύετε καλά. Εάν οι πένες ή το μίγμα είναι πηχτά, προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε, μέχρι οι πένες να καλυφθούν με τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.