Συστατικά
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
85 γρ. φουντούκια
30 γρ. καστανή ζάχαρη
10 γρ. κακάο
100 γρ. βούτυρο ανάλατο

Για τη γέμιση
200 γρ. κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
250 γρ. γάλα πλήρες
75 γρ. καστανή ζάχαρη
280 γρ. σοκολάτα μαύρη
100 γρ. βούτυρο ανάλατο
30 γρ. κονιάκ
180 γρ. κρέμα γάλακτος
3 μεγάλα αυγά
1 βανίλια


Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε τα φουντούκια σε ταψί φούρνου και ψήνετε για 8-9 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζετε.

Βήμα 2
Βάζετε στον κάδο τα μπισκότα, φουντούκια, καστανή ζάχαρη και κακάο. Αλέθετε 5 δευτ./ταχ. 7

Βήμα 3
Προσθέτετε το βούτυρο και λιώνετε 4 λεπτά/70 C/ ταχ. 1.

Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 26 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζετε με τα χέρια να καλύψετε τη βάση και 2 εκατοστά από τα τοιχώματα. Ψήνετε τη βάση 10 λεπτά.

Βήμα 5
Ξεπλένετε και στεγνώνετε τον κάδο.

Βήμα 6
Βάζετε στον κάδο τα κάστανα, το γάλα και την καστανή ζάχαρη. Τοποθετείτε το splash guard. Βράζετε 12 λεπτά/βαρόμα/ταχ. 1

Βήμα 7
Προσθέτετε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο. Αναμειγνύετε 20 δευτ./ταχ. 8

Βήμα 8
Προσθέτετε στον κάδο το κονιάκ, κρέμα γάλακτος, αυγά και βανίλια. Κτυπάτε 15 δευτ/ταχ. 6,5

Βήμα 9
Περιχύνετε προσεκτικά τη γέμιση στην βάση της τάρτας που ψήσατε. Μεταφέρετε την τάρτα στο φούρνο και ψήνετε 25-30 λεπτά.

Βήμα 10
Κρυώνετε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο.

Τη βγάζετε από το ψυγείο 2 ώρες πριν τη σερβίρετε. https://xrysessyntages.com/