Vegan μιλόπιτα από το food blog The Veggie Sisters
Μία ελαφριά και…πεντανόστιμη vegan μηλόπιτα – με πολύ απλά υλικά – που αξίζει να τη δοκιμάσετε!

350 γρ. μήλα καθαρισμένα
300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
3 κ.γ. baking powder
120 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
160 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα σόγιας
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
30 γρ. κονιάκ
20 γρ. ζάχαρη+30 γρ. χυμός

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο, τα περιχύνουμε με το κονιάκ τα 30 γρ. ζάχαρη και τα 30 γρ. χυμό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Σε ένα άλλο χτυπάμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και μετά προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε στα υγρά υλικά τα στερεά, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου 28cm.
Μετά «φυτεύουμε» τις λεπτές φέτες μήλου κυκλικά σαν σπείρα στην επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκάκι από τον φούρνο και κάνουμε υπομονή να κρυώσει για να το…τσακίσουμε!
Καλή σας απόλαυση!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters  εδώ.

https://www.monopoli.gr/