Αυτή η σούπα θα σας μείνει αξέχαστη με την ευωδιά του μοσχοκάρυδου να «κυριαρχεί» μέσα στο σπίτι!

Μερίδες:4Χρόνος προετοιμασίας:15'Χρόνος μαγειρέματος:40'Έτοιμο σε:55'
Βελουτέ, μοσχοκάρυδο, πρασοπατατόσουπα, Σούπα
Ντίνα Νικολάου

Υλικά
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα πράσα (μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
500γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 λίτρο ζωμό κότας σπιτικό ή ψυγείου
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα πράσα και σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προσθέτετε τις πατάτες και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μούλτι.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή μεγάλα μπολ με λίγο γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση https://www.olivemagazine.gr/