Τάρτες με κρέμα ταχίνι

Μιχάλης Νανόπουλος

Το ταχίνι περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας καθώς είνα πλούσιο σε αμινοξέα (βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών). Όταν καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν το αμινοξύ λυσίνη, όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι σαν ζωϊκή, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους νηστείας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
200 g Μαργαρίνη
250 g Άχνη ζάχαρη
100 g Χυμό πορτοκάλι
500 g Αλεύρι μαλακό
Βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
500 g Νερό
200 g Ζάχαρη κρυσταλλική
250 g Ταχίνι
50 g Άμυλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
1
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη και αφρατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το χυμό πορτοκάλι, τα αρωματικά μας, και τέλος το αλεύρι, έως ότου έχουμε μία σφιχτή ομοιογενή ζύμη. Φορμάρουμε σε ειδικές ατομικές φόρμες για τάρτες και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΑΧΙΝΙ
2
Τοποθετούμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε. Προσθέτουμε το άμυλο, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να κατεβάσουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μίγμα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα μας και να έχουμε μία ομοιογενή, ρευστή κρέμα.

3
Με τη βοήθεια μιας κουτάλας, όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή και ρευστή, γεμίζουμε τις ήδη έτοιμες ψημένες τάρτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη ή με ξύσμα σοκολάτας.https://freshbakery.gr/